How to plant?

DE PLANTEN

De tuindecoraties bestaan uit zeer gedetailleerde frames. De frames worden gevuld met sphagnum mos,
en bewerkt met MossGreen, waardoor ze lang mooi en groen blijven.
Hier bovenop is het mogelijk om de figuren tot leven te laten komen met allerlei planten.
Het mos dient als voedingsbodem voor de planten, waardoor er van alles in kan groeien!

HOE TE BEPLANTEN?

Er zijn twee manieren om uw figuur te beplanten de eerste is van buitenaf door het frame heen en de tweede is door het frame open te maken en van binnenuit de planten in het figuur te plaatsen.

- Van buitenaf: 
1. Verzadig het figuur met water en laat het uitlekken.
2. Maak met een scherp voorwerp (bijv. schroevendraaier) een holte in het mos en plant de planten hierin.

- Van binnenuit:
1. Verzadig het figuur met water en laat deze uitlekken.
2. Knip de ty-raps door en verwijder de stukken mos op de plaats waar u wilt planten.
3. Plaats de plant in het figuur. Trek vervolgens de blaadjes voorzichtig door het frame naar buiten. Plaats hierna zoveel mogelijk eerder verwijderd mos terug en verbindt de gedeeltes weer aan elkaar.

Voor zover mogelijk wordt planten van buitenaf aanbevolen, mochten uw planten hiervoor te groot zijn dan is het beter om van binnenuit te beplanten.
Kijk voor plantentips op de plantenlijst.

Na het planten is het goed om het figuur water met extra voedingsstoffen te geven en het een paar dagen in de schaduw te laten staan. Na een paar dagen kunt u uw dier op de gewenste plaats in detuin zetten. U kunt de figuren op dezelfde manier water geven als hanging baskets en kuipplanten.

TOPIARY FRAMES

Nieuw zijn de Topiary Frames, een konijn een eend, een eekhoorn, de cactus en een grote en een kleine paddestoel zijn als topiary frame verkrijgbaar. De frames zijn aan de onderkant open zodat ze gemakkelijk om een buxus of liguster zijn te plaatsen. Kijk in het assortiment voor de topiary frames.

CREATIVE FIGUREN

Door de fijnmazige frames zijn er nog talloze andere toepassingen voor de figuren. Bijvoorbeeld een tuinbeeld van in textielverharder gedompelde kleding, een beer gevuld met dennenappels, een olifant bekleed met lood of een teddy beer begroeid met hedera (klimop).
Zie ook: Maatwerk

ARTOPYA FIGUREN IN DE WINTER

De figuren zelf kunnen gewoon buiten blijven staan, het mos groeit niet meer en kan ook gewoon vorst verdragen.
De figuren moeten wel naar binnen als ze beplant zijn met planten, die niet winterhard zijn en u deze over wilt houden voor het volgende seizoen.
In dit geval adviseren wij het figuur op een vorstvrije plaats te zetten en het hieraan voorafgaande een beetje water te geven.