Over artopya

Kies uit één van de vele inspirerende vormen.

Levendige kikkers, koninklijke olifanten, een spinnende kat. Of ziet u liever een flamingo aan de rand van uw vijver? Met de groene vrienden van Artopya haalt u dieren uit alle delen van de wereld naar uw tuin.

Breng ze tot leven en laat ze groeien! Een krokodil bij het zwembad, een konijn op uw gazon, een arend in uw boom. Kies een dier dat bij u past of verras iemand anders ermee.

De figuren zijn op verschillende manieren te verkrijgen. Als frame, gevuld met sphagnum mos en compleet met beplanting. Het zeer sterke en epoxy gecoate frame bestaat uit twee of meer delen, die van elkaar kunnen worden gehaald om het figuur op te vullen met sphagnum mos. Het mos wordt zo strak als mogelijk in de figureren gestopt zodat de vorm van het figuur er mooi uitziet en het mos water kan absorberen. Hierdoor kan het mos gaan dienen als een voedingsbodem en is het eenvoudig om er allerlei plantjes in te laten groeien. 

Als het figuur gevuld is met mos kunnen de verschillende delen met de bijgeleverde kabelbinders aan elkaar vast worden gemaakt en is het mogelijk om het mos met MossGreen te behandelen om de groene kleur te behouden. 

Beplanten

Wilt u er plantjes in laten groeien, dan is dit ten alle tijden mogelijk. In het mos kunnen verschillende soorten planten groeien. Bij elk figuur passen weer andere planten. Zo kunnen sempervivium en sedum het schild van de schildpad vormen of de schubben van een krokodil en is gras zeer geschikt voor het maken van manen. 

Bekijk hier hoe je moet beplanten.

Nieuw! Topiary Frames

Nieuw zijn de Topiary Frames! Van diverse dieren hebben we ook deze nieuwe frames. Deze frames zijn aan de onderkant open zodat ze gemakkelijk om een buxus of liguster zijn te plaatsen. 

Is er een dier of een vorm dat u graag in uw tuin wilt hebben, maar staat de vorm niet op onze webshop? Maatwerk is onze specialiteit! Wij maken hem graag voor u.